Brytestjerna sier flere bør gjøre som Ole Gunnar Solskjær

Inspirator: Stig-Andre Berge er blant verdens beste brytere. Tirsdag ettermiddag var han i Boligmappa Arena blant annet for å motivere utøverne i Larvik bryteklubb.
Inspirator: Stig-Andre Berge er blant verdens beste brytere. Tirsdag ettermiddag var han i Boligmappa Arena blant annet for å motivere utøverne i Larvik bryteklubb. Foto: Ragnar Eftedal

Norges beste bryter, Stig-André Berge, synes flere bør gjøre som selveste Ole Gunnar Solskjær. Tirsdag ettermiddag var Berge på besøk i Boligmappa Arena for å lede en trening med Larvik bryteklubb.

DEL

– Det er mange som ønsker å bli fotballproff blant dagens unge. Da bør de gjøre som Ole Gunnar Solskjær. Han drev nemlig med bryting i mange år da han var ung. Brytetrening er en utrolig god måte å komme i form på. Du trener hele kroppen, samtidig som du blir utholdende og tøff, sier Stig-André Berge til ØP like før treningen i Arena tar til.

LES OGSÅ: Inviterer til julemiddag på treningssenter

– Vi må ufarliggjøre sporten

Brytesporten er på ingen måte voldsomt i vinden i Norge på breddeplan, og medaljevinneren fra EM, VM og sist også fra OL i Rio i 2016, mener sporten må ta mye av skylda for det.

– Vi må ufarliggjøre sporten. Nå kan du nesten ikke komme innenfor dørene til en bryteklubb før noen spør om når du skal gå første stevne. Det burde heller vært stimulert til at folk kan komme og trene her uten press, og så kan man etter hvert bli med på konkurranser. Begynner man å gå kamper for tidlig, får man fort en del juling – og dermed er det mange som gir seg fort, påpeker Berge.

Anledningen til at Stig-Andre Berge var i Larvik tirsdag, var at han i regi av forbundet reiser rundt til klubbene i hele Norge for å inspirere og motivere utøvere, trenere og foreldre i bryteklubbene i kongeriket.

Trener i Larvik bryteklubb, Jan Andersson, var storfornøyd med å få Stig-André Berge til Larvik. Den meritterte treneren kjenner Berge godt fra tidligere, og han har blant annet vært landslagstrener for Berges kone Rosell Utne.

Talenter: EllyOtilie Larsen (t.v.) har NM-sølv fra J15 tidligere i år. Hun trener nå med brytegruppa til Urædd flere ganger i uka. Her er hun imidlertid i aksjon med Rasmus Bjønnes-Andersson i Arena tirsdag ettermiddag.
Talenter: EllyOtilie Larsen (t.v.) har NM-sølv fra J15 tidligere i år. Hun trener nå med brytegruppa til Urædd flere ganger i uka. Her er hun imidlertid i aksjon med Rasmus Bjønnes-Andersson i Arena tirsdag ettermiddag. Foto: Ragnar Eftedal

Larvik bryteklubb har plass til flere

– Klart det er stas å få Stig hit. Våre unge utøvere kjenner selvsagt også til han, og flere fikk holde bronsemedaljen fra OL da de deltok på Stig-André Berge Cup i fjor. Vi reiser for øvrig dit i år også. Stevnet arrangeres i Oslo den andre helgen i desember, informerer Jan Andersson.

Skulle det være noen av ØPs lesere, eller andre også for den saks skyld, som vil prøve seg, trener gjengen hver mandag og torsdag i Boligmappa Arena. De er stort sett 10–15 på treningene, forteller treneren.

– Vi er opptatt av å gi et godt tilbud for de vi allerede har, men det er plass til flere hos oss, lover Andersson.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *