Bryting er en barneidrett. Størsteparten av bryterne våre er mellom 7 og 12 år. Bryteforbundet fokuserer derfor på at treningene for barna skal være gode. Derfor blir våre trenere skolerte både gjennom NIFs trenerutdanning og vår egen bryteskoleutdanning.

Alle bryteklubbene i Norge tilbyr bryting for barn. Treningen for barna er lagt opp til at det skal være gøy, utfordrende og sosialt.

Vi har treninger både for jenter og gutter. Noen steder trener jentene sammen med guttene og andre steder har de egne treninger. Det er forskjell på bryting for jenter og gutter. Jenter bryter fristil og guttene Gresk-romersk, noe som ikke forhindrer at barn kan trene sammen.

Bryteskole- det første møte med bryting

Bryteskole er nybegynnerpartiet i bryting, og begynner hver høst og vår. Her lærer de basiske ferdigheter i bryting. På treningene sørger trenerne for et variert og aldersrelatert treningsopplegg hvor glede står i fokus.

På brytetreninga lærer barna ulike grep, ferdigheter som rulling, balanse, fall og akrobatikk. De utvikler kameratskap og ikke minst lærer de å forholde seg til andre, både mentalt og fysisk. Viktig er at de lærer  å respektere og å ta vare på hverandre.

Hvorfor bryting?

Bryting inneholder ulike aspekter for fysisk aktivitet: balanse, akrobatikk, koordinasjon og ikke minst ferdigheter som danner et godt grunnlag for videre utvikling uansett hvilken idrett barna ønsker å drive senere.

http://bladet.mattekanten.no/Spesial-2.pmd/HTML/files/assets/downloads/publication.pdf